Färjor och kryssningar mellan Sverige och Polen

Det finns många passagerar- och lastfärjor som förbinder Polen med Sverige. Att ta sig mellan Polen och Sverige på en färja är mycket snabbare än landvägen via Danmark. Viktiga färjehamnar i Polen är Gdansk, Gdynia och Świnoujście. I Sverige går färjor till Polen från Trelleborg, Ystad, Karlskrona, Nynäshamn (Stockholm) och Malmö hamnar. Tänk på att vissa färjor mellan Polen och Sverige endast är för passagerare som reser med fordon.

Sverige har goda förbindelser till Polen med färjor, med linjer som förbinder stora svenska och polska hamnar.
Sverige har goda förbindelser till Polen med färjor, med linjer som förbinder stora svenska och polska hamnar.

Fakta + siffror

Aktiva färjerutter 4+ (se nedan)
Stora färjeoperatörer 5 - Polferries, Unity Line, TT-Line, Stena Line, Finnlines (Se nedan)
Överfarter per dag 16+

Färjelinjer

Rutt Notera
Ystad till Świnoujście Drivs av Unity Line och Polferries med flera avgångar i varje riktning varje dag. Ett lönsamt alternativ till att nå Tyskland från Sverige, eftersom Świnoujście ligger på gränsen till Tyskland.
Malmö till Świnoujście En ny färjelinje från och med 2024, trafikerad av Finnlines med 1-2 färjor per dag i varje riktning.
Nynäshamn (Stockholm) till Gdańsk Trafikeras av Polferries, detta är den enda sträckan som förbinder Polen med Stockholmsområdet. Nynäshamn ligger bara 50 km söder om Stockholm.
Trelleborg till Świnoujście TT-Line förbinder Trelleborg med Świnoujście med flera avgångar varje dag. Den totala överfartstiden är 6-7 timmar.
Karlskrona till Gdynia Stena Line förbinder Karlskrona med Gdynia och den större "Tricity"-regionen i Polen. 2-3 avgångar erbjuds varje dag med ett övernattningsalternativ som vanligtvis också erbjuds.

Färjeoperatörer

Det finns minst fem färjerederier som erbjuder färjor mellan Polen och Sverige. De nuvarande färjeoperatörerna mellan Sverige och Polen är Unity Line, Polferries, TT-Line, Stena Line och Finnlines. De polska färjeoperatörerna (Unity Line och Polferries) har ett starkt grepp på marknaden, men andra finns också. När det gäller förhållandena ombord hittar du ett stort utbud beroende på rutt och fartyg som erbjuds. Det är en stor mängd godstrafik som går mellan Sverige och det europeiska fastlandet, så du kommer att se ett stort fokus på lastbilschaufförerna och lastkunderna.


Övriga Östersjöfärjerutter


Hitta färjebiljetter

Rutterna som nämns på denna sida kan bokas direkt med FerryScan! Vi hjälper dig med varje steg i bokningsprocessen.

Sök resor här
Ferry Scan-logotyp
Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer