Färjor och kryssningar mellan Danmark och Sverige

Det finns för närvarande fyra reguljära färjor mellan hamnar i Danmark och Sverige. På grund av Öresundsbron är det generellt sett mindre färjetrafik mellan Danmark och Sverige, jämfört med andra länder i Östersjön. Om du kör till/från norra Danmark kan färjan mellan Frederikshavn och Göteborg vara en stor tidsbesparing. Den populäraste rutten är mellan Helsingør (Danmark) och Helsingborg (Sverige), som är en kort 20 minuters korsning över 5 km (3 mile) sundet. Övriga linjer går mellan Frederikshavn och Göteborg, Grenaa och Halmstad samt Bornholm och Ystad. Populära färjeoperatörer är Stena Line, Bornholmslinjen och Øresundslinjen.

Karta som visar aktuella färjor mellan Danmark och Sverige
Karta som visar aktuella färjor mellan Danmark och Sverige

Fakta + siffror

Aktiva färjerutter 4 - Se nedan
Stora färjeoperatörer 3 - Stena Line, Bornholmslinjen, Øresundslinjen (Se nedan)
Överfarter per dag 10+

Färjelinjer

Rutt Notera Bokningsinfo
Grenaa - Halmstad Ett populärt resmål ombord på Stena Lines färjor, där det vanligtvis krävs ett fordon för att resa. Det går vanligtvis två färjeavgångar per dag i varje riktning, med resan på mellan fyra och fem timmar.
Frederikshavn - Göteborg Snabb (3 timmar 30 minuter) färjerutt mellan två länder från Stena Line, kräver också ett fordon (inga fotpassagerare tillåts). Det går vanligtvis minst tre färjor per dag i varje riktning, med fler möjliga under sommarmånaderna.
Bornholm - Ystad Bornholmslinjen transporterar mellan Bornholm och Ystad på 1 timme och 20 minuter. Antalet färjeavgångar per dag är vanligtvis fyra, från morgon till kväll.
Helsingör - Helsingborg Lokal transport dygnet runt mellan städerna med samma namn i Danmark och Sverige på bara 20 minuter. Det finns många biljetter. Inkluderar även godstransport. Operatör är Øresundslinjen, en del av samma bolag som Bornholmslinjen.

Färjeoperatörer

Färjerederierna som trafikerar mellan Danmark och Sverige mycket i storlek och omfattning. Stena Line är den största operatören, med flest rutter och de största fartygen. Bornholmslinjen är en mindre operatör, med en enkel linje mellan Bornholm och Ystad. Øresundslinjen trafikerar den korta 20-minutersöverfarten mellan Helsingör och Helsingborg.

Vanliga frågor

Hur många färjor går det mellan Danmark och Sverige?

Det finns för närvarande fyra regelbundna färjor mellan Danmark och Sverige, med den mest populära rutten mellan Helsingör och Helsingborg.

Vilka är färjelinjerna mellan Danmark och Sverige?

Färjelinjerna mellan Danmark och Sverige går mellan Helsingör och Helsingborg, Frederikshavn och Göteborg, Grenaa och Halmstad samt Bornholm och Ystad.

Vilka är färjeoperatörerna mellan Danmark och Sverige?

De nuvarande färjeoperatörerna mellan Danmark och Sverige är Stena Line, Bornholmslinjen och Øresundslinjen.


Övriga Östersjöfärjerutter


Hitta färjebiljetter

Rutterna som nämns på denna sida kan bokas direkt med FerryScan! Vi hjälper dig med varje steg i bokningsprocessen.

Sök resor här
Ferry Scan-logotyp
Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer