Varför boka med FerryScan?


  • Sök färjetillgänglighet för många operatörer.
  • Jämför pris.
  • Betala inget extra. Priset du ser på FerryScan är det pris du betalar direkt med operatören.
  • Lyhörd kundservice, erbjuds på flera språk.

Färja från Helsingfors till Stockholm Reseinformation

Karta som visar färjelinjen från Helsingfors till Stockholm

Färjor förbinder regelbundet de två skandinaviska huvudstäderna Helsingfors och Stockholm. Det går två färjor dagligen från Helsingfors till Stockholm med Tallink-Silja och Viking Lines. Båda färjorna gör ett kort stopp på Åland innan de fortsätter till Stockholm.


Från Till Avgångstid Ankomst tid Operatör
Helsingfors (södra hamnen Olympia Terminal) hamn Stockholm (Värtahamnen) hamn 17:00 10:00 Tallink Silja Boka resa
Helsingfors (Katajanokka) hamn Stockholm (Stadsgården) hamn 17:15 10:00 Viking Line Boka resa

Färja från Helsingfors till Stockholm Tripstatistik

Genomsnittlig reselängd 17:48
Avgångsstad Helsingfors, Finland
Ankomststaden Stockholm, Sverige
Färjerederier Tallink Silja, Viking Line

Alternativ färjerutt: Åbo → Stockholm

Från Helsingfors till Stockholm, överväg den alternativa färjelinjen Åbo till Stockholm istället. Åbo ligger bara två timmar från Helsingfors med tåg och det finns fler dagliga färjeavgångar mellan Åbo och Stockholm än Helsingfors och Stockholm. Det finns till och med tåg som går direkt till Åbo hamn.


Vanliga frågor

Du kan ta med ditt fordon eller motorcykel till alla färjor som finns listade på FerryScan. Observera att fordonsutrymmet är begränsat och ofta säljs slut långt före passagerarplatserna. Vi har ett begränsat urval av fordonstyper på FerryScan, men du kan alltid kontakta oss för att få vilket fordon som helst bokat.

Priset du betalar på FerryScan är det pris du betalar vid bokning direkt hos valfri operatör. Om du märker ett högre pris på FerryScan jämfört med operatören matchar vi operatörens pris. FerryScan tjänar en liten provision på varje försäljning från färjeoperatören, men denna provision läggs inte till i våra priser.

Vi har begränsat stöd för onlinebokningar med husdjur för tillfället. Kontakta oss gärna för bokningar med husdjur, vi hjälper dig gärna.

Nästan alla färjor har hytter ombord att köpa. Vissa rutter (ofta över natten) kräver en hytt, som ingår i din biljett. Du kan alltid uppgradera din stuga för extra pengar. De billigaste hytterna finns vanligtvis i botten av fartyget nära motorerna. Vi föreslår att du försöker undvika dessa till varje pris, särskilt under vintern när det är grov sjö.

På Östersjöfärjorna finns det generellt sett en hel del aktiviteter att välja mellan. Det finns många restauranger, barer, kaféer och shopping. På större fartyg kan du även hitta nattklubbar, spa och teatrar.

Färjehamnar i Helsingfors

Färjehamnar i Helsingfors som har regelbunden färjetrafik för passagerare och fordon.

Färjehamnar i Stockholm

Färjehamnar i Stockholm som har regelbunden färjetrafik för passagerare och fordon.

Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer