Färjor och kryssningar mellan Lettland och Sverige

Trots en rik sjöfartshistoria finns det för närvarande bara en färja som förbinder Lettland och Sverige. Från Ventspils i Lettland går det 2-3 gånger dagligen färja till Nynäshamn i Sverige. Ventspils ligger cirka 170 km (100 miles) väster om Lettlands huvudstad Riga. I Sverige ligger Nynäshamn direkt söder om Stockholm, cirka 50 km. Färjan trafikerar 2-3 gånger dagligen med en övernattningsavgång alltid tillgänglig. Om du reser mellan Lettland och Sverige med bil eller till fots är denna färja troligen den enda möjligheten.

Karta som visar aktuella färjor mellan Lettland och Sverige
Karta som visar aktuella färjor mellan Lettland och Sverige

Alternativa färjerutter

Från och med 2024 skulle de enda andra alternativen att ta sig från Lettland till Sverige med bil vara att resa via Klaipedia, Litauen till Karlshamn, Sverige, eller att köra till Tallinn eller Paldiski (Estland) och resa till Stockholm därifrån. Färjor mellan Lettlands huvudstad Riga och Stockholm har hänt tidigare, men för närvarande finns det inga.

Fakta + siffror

Aktiva färjerutter 1 (se nedan)
Stora färjeoperatörer 1 - Stena Line (Se nedan)
Överfarter per dag 1-2 överfarter per dag i varje riktning

Färjelinjer

Rutt Notera
Ventspils till Nynäshamn (nära Stockholm) Den enda nuvarande färjelinjen mellan Lettland och Sverige. Trafikeras av Stena Line med 2-3 avgångar per dag i varje riktning, beroende på säsong. Nynäshamn ligger cirka 50 km söder om Stockholm.

Färjeoperatörer

Stena Line är den enda operatören av färjor från Lettland. Stena Line är ett stort färjerederi med stor variation i fartyg och upplevelser ombord. Du kommer inte att ha så många aktiviteter ombord som färjeoperatörer från Finland och Estland, men det kommer fortfarande att vara lämpligt.


Övriga Östersjöfärjerutter


Hitta färjebiljetter

Rutterna som nämns på denna sida kan bokas direkt med FerryScan! Vi hjälper dig med varje steg i bokningsprocessen.

Sök resor här
Ferry Scan-logotyp
Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer