Färjor och kryssningar mellan Sverige och Estland

Det går reguljära passagerar- och lastfärjor från Stockholmsområdet till de estniska hamnarna Tallinn och Paldiski. Färjor från Stockholm avgår från centrum, liksom den närliggande hamnen Kapellskär. Kapellskär ligger cirka 90 km norr om själva Stockholm. Alla färjor från Paldiski kräver ett fordon (en cykel anses också vara ett fordon). För passagerare utan fordon finns ett alternativ som drivs av Tallink-Silja från Stockholms centrum till Tallinn direkt. Andra färjeoperatörer har erbjudit en linje från Stockholm - Tallinn på säsongsbasis (som Viking Line), men just nu är Tallink-Silja det enda alternativet.

Det finns flera rutter från Tallinn och Paldiski till Stockholmsområdet i Sverige.
Det finns flera rutter från Tallinn och Paldiski till Stockholmsområdet i Sverige.

Fakta + siffror

Aktiva färjerutter 2 - Se nedan
Stora färjeoperatörer 3 - DFDS Seaways, Viking Line, Tallink Silja (Se nedan)
Överfarter per dag 3

Färjelinjer

Rutt Notera Bokningsinfo
Kapellskär till Paldiski Drivs av DFDS och Tallink-Silja för lastbilar och passagerare med fordon. Den här färjelinjen är bekväm för dig som reser med fordon eftersom städerna Paldiski och Kapellskär ligger långt utanför Tallinn och Stockholm.
Stockholm till Tallinn Drivs året runt av Tallink-Silja och ibland av Viking Line, även efter säsongsmässig efterfrågan. Färjor från Stockholm till Tallinn gör vanligtvis ett kort stopp på Åland. I skrivande stund går denna färja varannan dag, men på sommaren är frekvensen vanligtvis dagligen.

Färjeoperatörer

Du kommer att upptäcka att färjealternativen från Tallinn och Stockholm kommer att vara de mest bekväma ur ett passagerarperspektiv. Men beroende på vad du letar efter (t.ex. lastbilschaufförer) kan de okonstlade lastfärjorna som avgår från Paldiski och Kapellskär vara att föredra.

Vanliga frågor

Hur många färjor går det mellan Sverige och Estland?

Det finns två huvudlinjer mellan Sverige och Estland: från Stockholm till Tallinn och från Kapellskär till Paldiski. Både Kapellskär och Paldiski ligger mycket nära huvudstäderna Stockholm och Tallinn.

Går det en färja från Stockholm till Tallinn?

Det går för närvarande en färja från Stockholm till Tallinn direkt, som trafikeras av Tallink-Silja. Andra operatörer som Viking Line erbjuder denna rutt då och då.

Vilka färjeoperatörer åker till Sverige från Estland?

Från Estland går det för närvarande tre färjerederier till Sverige: DFDS, Viking Line och Tallink-Silja. Tänk på att operatörerna ändras beroende på säsong och efterfrågan.


Övriga Östersjöfärjerutter


Hitta färjebiljetter

Rutterna som nämns på denna sida kan bokas direkt med FerryScan! Vi hjälper dig med varje steg i bokningsprocessen.

Sök resor här
Ferry Scan-logotyp
Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer