Färjor och kryssningar mellan Tyskland och Sverige

Tyskland och Sverige har goda förbindelser med passagerar- och fraktfärjor. Det finns minst fyra reguljära färjelinjer som förbinder Tyskland och Sverige. I Tyskland avgår färjor från hamnarna Kiel, Lübeck (Travemünde) och Rostock. I Sverige avgår färjor från Göteborg, Malmö och Trelleborg. Att ta en färja från Tyskland till Sverige kan vara ett snabbare och bekvämare sätt än att köra genom Danmark. Många färjor erbjuder nattavgångar, vilket gör det extremt bekvämt.

Många färjor förbinder norra Tyskland med södra Sverige.
Många färjor förbinder norra Tyskland med södra Sverige.

Fakta + siffror

Aktiva färjerutter 4+ (se nedan)
Stora färjeoperatörer 3 - Stena Line, Finnlines och TT-Line
Överfarter per dag 16+

Färjelinjer

Rutt Notera
Rostock till Trelleborg En av de mest populära rutterna mellan Tyskland och Sverige. Mellan Stena Line och TT-Line är det många avgångar under hela dagen och över natten.
Kiel till Göteborg En nischväg som förbinder Kiel med Sveriges näst största stad. Stena Line trafikerar denna rutt med en daglig övernattningsfärja. Under högtrafik kan en andra färja läggas till rutten, vilket ger två avgångar per dag i varje riktning.
Lübeck/Travemünde till Malmö Finnlines förbinder Lübeck (Travemünde hamn) med Malmö, med 2-3 avgångar per dag i varje riktning. Den här rutten är mycket fokuserad på last- och lastbilsförare, även om vanliga passagerare också är välkomna. Malmö ligger precis på andra sidan Öresundsbron från Köpenhamn.
Lübeck/Travemünde till Trelleborg Drives av TT-Line med flera dagliga avgångar.

Färjeoperatörer

De främsta färjeoperatörerna mellan Tyskland och Sverige är Stena Line, Finnlines och TT-Line. Upplevelsen ombord kan variera mycket beroende på den specifika rutten, tid på året och fartyg. Generellt är färjelinjerna mellan Finland och Sverige mer utilitaristiska jämfört med andra linjer i Östersjön.


Övriga Östersjöfärjerutter


Hitta färjebiljetter

Rutterna som nämns på denna sida kan bokas direkt med FerryScan! Vi hjälper dig med varje steg i bokningsprocessen.

Sök resor här
Ferry Scan-logotyp
Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer