Övernattningskryssningar mellan Helsingfors och Tallinn

Senast uppdaterad


Cirka 80 km (50 miles) av Östersjön skiljer Finlands huvudstad Helsingfors med Estlands huvudstad Tallinn. Det finns två alternativ för att täcka detta avstånd: flyg och färja. Eftersom det är mycket extra tid förknippat med att åka till flygplatsen, checka in, sitta på landningsbanan etc. är det allmänt accepterat att färja är den bästa transportmetoden mellan dessa två städer. För fullständig täckning av färjealternativen mellan Helsingfors och Tallinn, se vår tidigare skrivning . Här skulle vi vilja täcka över natten mellan Helsinki och Tallinn.

Looking onto the city center of Tallinn from its largest passenger port.
Looking onto the city center of Tallinn from its largest passenger port.

Varför över natten?

Den vanliga färjan är 2-3 timmar, så varför går det långsammare? Mer än någonting är dessa färjor för ompositionering, vilket innebär att de flyttas för att förbereda sig för nästa dag. Som ett resultat är priserna i allmänhet ganska låga och detta kan locka budgetmedvetna resenärer som vill ta sig över. Om du bara passerar genom Helsingfors eller Tallinn kan det vara billigare att bara boka en övernattning ombord, jämfört med i staden.

Dessutom kan de som gör längre bil- eller lastkörningar mellan Finland och Estland använda alternativet över natten som ett sätt att uppdatera för en ny kördag. Beroende på dina resplaner kan en färja över natten vara precis vad du behöver.

Alternativ 1: Tallink Silja - Star och Tallink Silja Europa

Från Helsingfors till Tallinn avgår Silja Europa Helsingfors varje dag kl 18:30 och anländer till Tallinn 3,5 timmar senare. Du har möjlighet att stanna ombord på natten och åka på morgonen från 8:00. Silja Europa är en del av Tallink Siljas 22-timmars kryssning, även om det är möjligt att boka den som en enkelresa.

I andra riktningen, från Tallinn till Helsingfors, kan du boka Tallink Siljas Star-färja varje natt. Starns avgångstid från Tallinn är i allmänhet 20:30 eller 22:30 och anländer till Helsingfors tre timmar senare. Återigen, här har du möjlighet att stanna ombord för natten.

Sök resor här

Alternativ 2: Viking Line - XPRS och Rosella

Från Helsingfors till Tallinn är det möjligt med Viking Line att boka en natt ombord. Schemat är lite oregelbundet, men i allmänhet kan du boka en natt ombord på Viking XPRS- eller Rosellafartygen och avgår Helsingfors runt 20:30 på kvällen.

Sök resor här

Alternativ 3: Finbo Cargo (endast med fordon)

Med införandet av lastfärjor mellan Helsingfors (Vuosaari) och Tallinn (Muuga) är det möjligt att boka en resa över natten mellan Tallinn och Helsingfors med Finbo Cargo (del av Eckerö Line). För närvarande är en övernattning möjlig vid avgångar kl. 23.30 för varje dag utom fredag. För att boka färjan måste du ta med ett fordon (lastbil, bil, motorcykel etc). Observera att Vuosaari hamn och Muuga hamn båda ligger mer än 10 km från Helsingfors respektive Tallinns centrum.

Onlinebokning av Finbo-tjänster kommer snart.


Hitta färjebiljetter

Rutterna som nämns på denna sida kan bokas direkt med FerryScan! Vi hjälper dig med varje steg i bokningsprocessen.

Sök resor här
Ferry Scan-logotyp
Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer