En omärkt hamn i Östersjön

Lista över passagerarfärjor i Östersjön

Det finns över 50 färjeterminaler och hamnar i Östersjön som ser regelbunden passagerartrafik. Vissa hamnar har en enda passagerarterminal och andra har flera terminaler inom samma hamn (t.ex. Tallinn, Helsingfors). Följande lista har de flesta - om inte alla - relevanta passagerarhamnar i hela Östersjön.

Senast uppdaterad 2022-04-17

Välj varje stad, stad eller hamn för mer information

Danmark

Danmark sträcker sig över Östersjön och Nordsjön. På Baltic Side går det hög färjetrafik mellan Demark och Tyskland, Sverige och (begränsad) till Polen.


Estland

Estland har en rik färjebransch på grund av dess många öar inom och runt fastlandet. De största passagerarhamnarna finns i Tallinn, där det är hög fordons- och persontrafik till Helsingfors. Andra passagerarhamnar finns i Paldiski, Hiiumaa, Saaremaa och Peipus-sjön.


Finland

Finland har många passagerarfärjehamnar i Helsingfors, Åbo, Åland, Hangö och Vasa. Helsingfors och Åland har en stor del av kryssningstrafiken och innehåller en förvirrande mängd hamnar och terminaler. Åbo har bara två passagerarhamnar och Vasa och Hangö bara en.


Tyskland

Med sin norra gräns till Östersjön har Tyskland en rik maritim historia. Det finns många passagerarfärjor som avgår från Kiel, Lübeck / Travemune och mer till destinationer i Danmark, Sverige, Polen och till och med Finland.


Lettland

För sin storlek har Lettland goda förbindelser med färjor till Östersjön. Det finns tre huvudhamnar i Lettland - Ventspils, Riga (huvudstaden) och Liepāja.


Litauen

Litauen har en begränsad färjebransch, med tillfälliga färjor som avgår från den viktigaste hamnstaden Klaipėda.


Norge

Även om de tekniskt sett inte är i Östersjön, finns det några färjelinjer som börjar i Östersjön och slutar i Norge, till exempel från Köpenhamn till Oslo och Frederikshavn till Oslo. Norge har ett välutvecklat kryssnings- och färjenät, även om få korsar internationella gränser.


Polen

Polen har aktiva färjehamnar i Gdynia, Gdańsk och Świnoujście med färjor till Tyskland, Sverige och Danmark.


Ryssland

Ryssland har två hamnar vid Östersjön med regelbunden kryssningstrafik. Sankt Petersburg - Morskoy och Kaliningrad. Sankt Petersburg har regelbunden färjeförbindelse till Helsingfors och ibland Tallinn med St. Peter Line, samt "speciella" (en eller två gånger per år) avgångar från andra stora operatörer i Östersjön under sommaren.


Sverige

Sverige har en ganska maritim närvaro, med många passagerarfärjehamnar överallt i landet. Stockholm har en enorm passagerarfärjebransch med fartyg som avgår i alla riktningar av Östersjön. Malmö och andra platser i södra Sverige har också mycket färjetrafik till Tyskland, Danmark och Polen.


Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer