Varför boka med FerryScan?


  • Sök färjetillgänglighet för många operatörer.
  • Jämför pris.
  • Betala inget extra. Priset du ser på FerryScan är det pris du betalar direkt med operatören.
  • Lyhörd kundservice, erbjuds på flera språk.

Färja från Stockholm till Helsingfors Reseinformation

Karta som visar färjelinjen från Stockholm till Helsingfors

Färjor förbinder regelbundet de två skandinaviska huvudstäderna Helsingfors och Stockholm. Det går två dagliga färjor från Stockholm till Helsingfors med Tallink-Silja och Viking Lines. Båda färjorna gör ett kort stopp på Åland innan de fortsätter till Stockholm.


Från Till Avgångstid Ankomst tid Operatör
Stockholm (Stadsgården) hamn Helsingfors (Katajanokka) hamn 16:30 10:10 Viking Line Boka resa
Stockholm (Värtahamnen) hamn Helsingfors (södra hamnen Olympia Terminal) hamn 16:45 10:30 Tallink Silja Boka resa

Färja från Stockholm till Helsingfors Tripstatistik

Genomsnittlig reselängd 16:40
Avgångsstad Stockholm, Sverige
Ankomststaden Helsingfors, Finland
Färjerederier Tallink Silja, Viking Line

Alternativ färjerutt: Stockholm → Åbo

Från Stockholm till Helsingfors, överväg den alternativa färjelinjen Stockholm till Åbo istället. Helsingfors ligger bara två timmar från Åbo med tåg och det finns fler dagliga färjeavgångar mellan Stockholm och Åbo än Stockholm och Helsingfors. Det finns till och med tåg som avgår direkt från Åbo hamn.


Vanliga frågor

Du kan ta med ditt fordon eller motorcykel till alla färjor som finns listade på FerryScan. Observera att fordonsutrymmet är begränsat och ofta säljs slut långt före passagerarplatserna. Vi har ett begränsat urval av fordonstyper på FerryScan, men du kan alltid kontakta oss för att få vilket fordon som helst bokat.

Priset du betalar på FerryScan är det pris du betalar vid bokning direkt hos valfri operatör. Om du märker ett högre pris på FerryScan jämfört med operatören matchar vi operatörens pris. FerryScan tjänar en liten provision på varje försäljning från färjeoperatören, men denna provision läggs inte till i våra priser.

Vi har begränsat stöd för onlinebokningar med husdjur för tillfället. Kontakta oss gärna för bokningar med husdjur, vi hjälper dig gärna.

Nästan alla färjor har hytter ombord att köpa. Vissa rutter (ofta över natten) kräver en hytt, som ingår i din biljett. Du kan alltid uppgradera din stuga för extra pengar. De billigaste hytterna finns vanligtvis i botten av fartyget nära motorerna. Vi föreslår att du försöker undvika dessa till varje pris, särskilt under vintern när det är grov sjö.

På Östersjöfärjorna finns det generellt sett en hel del aktiviteter att välja mellan. Det finns många restauranger, barer, kaféer och shopping. På större fartyg kan du även hitta nattklubbar, spa och teatrar.

Färjehamnar i Stockholm

Färjehamnar i Stockholm som har regelbunden färjetrafik för passagerare och fordon.

Färjehamnar i Helsingfors

Färjehamnar i Helsingfors som har regelbunden färjetrafik för passagerare och fordon.

Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer