Varför boka med FerryScan?


  • Sök färjetillgänglighet för många operatörer.
  • Jämför pris.
  • Betala inget extra. Priset du ser på FerryScan är det pris du betalar direkt med operatören.
  • Lyhörd kundservice, erbjuds på flera språk.

Färja från Stockholm till Åbo Reseinformation

Karta som visar färjelinjen från Stockholm till Åbo

Färjor går regelbundet från Stockholm till Åbo, och de flesta gör också ett kort stopp på Ålandsöarna. Många färjor slutar vid Åbo hamn, medan vissa (t.ex. drivs av Finnlines) anländer till hamn i Nådendal, bara några kilometer från Åbo själv. Färjor mellan Åbo och Stockholm trafikeras av Viking Lines, Tallink-Silja och Finnlines.


Från Till Avgångstid Ankomst tid Operatör
Stockholm (Stadsgården) hamn Åbo hamn 07:45 19:50 Viking Line Boka resa
Stockholm (Kapellskär) hamn Åbo (Nådendal) hamn 10:15 19:40 Finnlines Boka resa
Stockholm (Stadsgården) hamn Åbo hamn 20:00 07:35 Viking Line Boka resa
Stockholm (Kapellskär) hamn Åbo (Nådendal) hamn 21:45 07:15 Finnlines Boka resa

Färja från Stockholm till Åbo Tripstatistik

Genomsnittlig reselängd 9:56
Avgångsstad Stockholm, Sverige
Ankomststaden Åbo, Finland
Färjerederier Finnlines, Tallink Silja, Viking Line

Alternativ färjerutt: Stockholm → Helsingfors

Från Stockholm till Åbo, överväg den alternativa färjelinjen Stockholm till Helsingfors istället. Åbo ligger bara två timmar från Helsingfors med tåg.


Vanliga frågor

Du kan ta med ditt fordon eller motorcykel till alla färjor som finns listade på FerryScan. Observera att fordonsutrymmet är begränsat och ofta säljs slut långt före passagerarplatserna. Vi har ett begränsat urval av fordonstyper på FerryScan, men du kan alltid kontakta oss för att få vilket fordon som helst bokat.

Priset du betalar på FerryScan är det pris du betalar vid bokning direkt hos valfri operatör. Om du märker ett högre pris på FerryScan jämfört med operatören matchar vi operatörens pris. FerryScan tjänar en liten provision på varje försäljning från färjeoperatören, men denna provision läggs inte till i våra priser.

Vi har begränsat stöd för onlinebokningar med husdjur för tillfället. Kontakta oss gärna för bokningar med husdjur, vi hjälper dig gärna.

Nästan alla färjor har hytter ombord att köpa. Vissa rutter (ofta över natten) kräver en hytt, som ingår i din biljett. Du kan alltid uppgradera din stuga för extra pengar. De billigaste hytterna finns vanligtvis i botten av fartyget nära motorerna. Vi föreslår att du försöker undvika dessa till varje pris, särskilt under vintern när det är grov sjö.

På Östersjöfärjorna finns det generellt sett en hel del aktiviteter att välja mellan. Det finns många restauranger, barer, kaféer och shopping. På större fartyg kan du även hitta nattklubbar, spa och teatrar.

Färjehamnar i Stockholm

Färjehamnar i Stockholm som har regelbunden färjetrafik för passagerare och fordon.

Färjehamnar i Åbo

Färjehamnar i Åbo som har regelbunden färjetrafik för passagerare och fordon.

Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer