Viking Line ferry approaching Åland islands.

Lista över färjeoperatörer i Östersjön

Det finns minst 12 färjerederier i Östersjön som erbjuder passagerar- och fordonstransporter. Det finns många rutter i Östersjön och många operatörer som betjänar dessa. En unik aspekt av Östersjön är att de minsta operatörerna kan konkurrera med de största på vissa linjer.

Se även vårt tidigare blogginlägg om detta ämne

Senast uppdaterad 2023-06-08

DFDS Seaways


DFDS Seaways, med huvudkontor i Köpenhamn, Danmark, är en välrenommerad kryssningsfärjeoperatör som specialiserar sig på Östersjölinjer. Med en stark närvaro i regionen förbinder DFDS Seaways större städer genom sina väletablerade rutter. Passagerare kan resa mellan Köpenhamn och Oslo, Frederikshavn och Oslo, Karlshamn och Klaipėda, Kiel och Klaipėda, samt Stockholm och Paldiski. För att underlätta dessa resor driver DFDS Seaways en flotta av fartyg som är skräddarsydda för Östersjörutterna. Crown Seaways, Pearl Seaways, Aura Seaways, Luna Seaways, Victoria Seaways, Athena Seaways, Optima Seaways, Sirena Seaways och Patria Seaways erbjuder moderna bekvämligheter, bekväma stugor och en rad restauranger och underhållning. Medan DFDS Seaways utökar sin verksamhet utanför Östersjön, säkerställer deras fokus på denna region en pålitlig och njutbar reseupplevelse för dem som utforskar kustnära pärlor och livliga städer i Östersjöområdet.

Logotyp för DFDS Seaways

Läs mer

Eckerö Line


Eckerö Line (ej att förväxla med Eckerölinjen) är ett Helsingforsbaserat färjerederi. Deras primära rutter förbinder Helsingfors med Tallinn, vilket ger ett populärt och effektivt transportmedel mellan de två huvudstäderna. Trots den relativt lilla storleken på Eckerö Line är den fortfarande en konsekvent och prisvärd förbindelse mellan Helsingfors och Tallinn. M/S Finlandia trafikerar rutten Helsingfors - Tallinn, en välutrustad kryssningsfärja som säkerställer en bekväm och njutbar resa för passagerarna. Det erbjuder en rad bekvämligheter ombord, inklusive bekväma hytter, matställen och underhållningsfaciliteter. Dessutom driver Eckerö Line Finbo Cargo-färjan på sträckan Nordsjö - Muuga, speciellt för passagerare som reser med fordon. Denna tjänst möjliggör bekväm transport av fordon mellan Helsingfors och Tallinn, samtidigt som man undviker de livliga stadskärnorna i varje huvudstad.

Logotyp för Eckerö Line

Läs mer

Eckerö Linjen


Eckerö Linjen (ej att förväxla med Eckerö Line) är ett Ålandsbaserat färjerederi som erbjuder en enkelfärja mellan Eckerö (Åland) och Grisslehamn (Sverige).

Logotyp för Eckerö Linjen

Läs mer

Finnlines


Finnlines, ett dotterbolag till italienska Grimaldi Group, är en framstående kryssningsfärjeoperatör med säte i Helsingfors, Finland. Med en mångsidig flotta av fartyg erbjuder Finnlines flera rutter inom Östersjöregionen som förbinder olika destinationer. Deras nuvarande rutter inkluderar Helsingfors till Lübeck (Travemünde), Åbo (Nådendal) till Stockholm (Kapellskär) via Åland och Malmö till Lübeck (Travemünde). Dessa rutter erbjuder bekväma och effektiva transportalternativ för passagerare som reser mellan Finland, Sverige, Tyskland och Åland. Finnlines är det enda företaget som förbinder Helsingfors med Tyskland med passagerarfärja. Finnlines driver en rad fartyg på dessa rutter, inklusive Finnlady, Finnmaid, Finnstar, Finnfellow, Finnswan, Finnpartner, Finntrader, Finnclipper, Finnsirius, Cruise Smeralda och Europalink. Varje fartyg är utrustat med moderna bekvämligheter, bekväma hytter och tjänster ombord för att säkerställa en trevlig och njutbar reseupplevelse.

Logotyp för Finnlines

Läs mer

Gotland Alandia Cruises


Gotland Alandia Cruises är ett joint venture mellan Viking Line och Gotlandsbolaget som startade 2023 och erbjuder färjetrafik mellan svenska Gotland (Visby), Stockholm och finska Åland. Bolaget driver Birka Gotland, en välutrustad kryssningsfärja som ger passagerarna en bekväm och njutbar reseupplevelse.

Läs mer

Polferries


Polferries är ett statligt ägt polskt färjebolag som driver passagerarfärjor på Östersjön. Polferries trafikerar linjer mellan Polen och Sverige, inklusive Świnoujście till Ystad och Gdańsk till Nynäshamn. Dessa rutter erbjuder bekväma transportmöjligheter för passagerare som reser mellan Polen och Sverige. Polferries driver en flotta av fartyg på dessa rutter, inklusive Baltivia, Cracovia, Mazovia och Skania. Dessa fartyg erbjuder bekväma hytter, matställen och underhållningsfaciliteter för att säkerställa en trevlig och trevlig reseupplevelse.

Logotyp för Polferries

Läs mer

St. Peter Line


St. Peter Line drev tidigare en cirkulär rutt genom Östersjön, främst förbinder Finland (Helsingfors) med Ryssland (Sankt Petersburg) och var ett av få alternativ för "visumfri" tillträde (72 timmar) till Ryssland från Europa. Från 2021 lade företaget ner verksamheten.

Logotyp för St. Peter Line

Läs mer

Stena Line


Stena Line är en framstående kryssningsfärjeoperatör med huvudkontor i Göteborg, Sverige. Med en stark närvaro i Östersjön driver Stena Line en rad linjer som förbinder olika destinationer i regionen. Deras nuvarande Östersjölinjer inkluderar Frederikshavn till Göteborg, Stockholm (Nynäshamn) till Ventspils, Hangö till Stockholm, Grenaa till Halmstad, Kiel till Göteborg, Karlskrona till Gdynia, Trelleborg till Rostock och Lübeck (Travemünde) till Liepāja. Dessa rutter ger passagerare bekväma transportalternativ för att utforska Östersjöområdet. Medan Stena Line verkar utanför Östersjön, gör deras fokus på denna region det möjligt för dem att tillhandahålla pålitliga och effektiva färjetjänster som förbinder passagerare till önskade destinationer med bekvämlighet och komfort.

Logotyp för Stena Line

Läs mer

TT-Line


TT-Line är en stor aktör i södra Östersjön och förbinder Tyskland med Polen, Litauen och Sverige på höga frekvenser.

Logotyp för TT-Line

Läs mer

Tallink Silja


Tallink-Silja är en framstående kryssningsfärjeoperatör i Östersjön, som erbjuder en rad rutter som förbinder Stockholm, Tallinn, Åbo och Helsingfors, med stopp på Åland längs vägen. Passagerare kan njuta av natursköna resor medan de utforskar dessa pulserande destinationer. Den nuvarande flottan av Tallink-Silja består av Star, Megastar, Silja Europa, Silja Symphony, Silja Serenade, Galaxy, Baltic Princess, Romantika, Isabelle, Baltic Queen, Victoria I, Sailor, Regal Star, Sea Wind och MyStar. Dessa fartyg ger passagerare bekvämt boende, matställen, underhållningsfaciliteter och en minnesvärd reseupplevelse. Även om Tallink-Silja kanske inte alltid är det mest budgetvänliga alternativet, är den extra kostnaden ofta värt besväret med tanke på kvaliteten på service och bekvämligheter de tillhandahåller. Resenärer kan förvänta sig pålitliga och trevliga färjetjänster, vilket gör Tallink-Silja till ett föredraget val för överfarter över Östersjön.

Logotyp för Tallink Silja

Läs mer

Viking Line


Viking Line är en välkänd kryssningsfärjeoperatör med huvudkontor i Mariehamn, Åland, Finland. De erbjuder en mängd olika rutter inom Östersjöregionen som förbinder Stockholm, Tallinn, Åbo och Helsingfors, ofta med stopp på Åland. På dessa rutter finns deras fartyg, inklusive Viking Cinderella, Viking Grace, Gabriella, Viking XPRS och det nya tillskottet, Viking Glory. Dessa fartyg ger passagerarna bekväma hytter, matställen, underhållningsfaciliteter och en trevlig reseupplevelse. Viking Line är känt för sitt engagemang för kvalitetsservice och trevliga resor. Viking Line erbjuder bekväma och pålitliga färjetjänster, vilket gör att passagerare kan utforska den fantastiska Östersjöregionen med lätthet och komfort.

Logotyp för Viking Line

Läs mer

Wasaline


Wasaline trafikerar världens nordligaste passagerarfärja som förbinder Finlands Vasa med Umeå i Sverige. De erbjuder ett unikt urval ombord jämfört med andra baltiska färjeoperatörer och kan vara ett bra val för att koppla samman centrala Finland med Sverige.

Logotyp för Wasaline

Läs mer

Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer