Viking Line ferry approaching Åland islands.

Lista över färjerederier i Östersjön

Det finns minst 10 färjerederier i Östersjön som erbjuder passagerar- och fordonstransporter. Det finns många rutter i Östersjön, och många operatörer som trafikerar dessa. En unik aspekt av Östersjön är att de minsta operatörerna kan konkurrera med de största på vissa rutter.

Se även vårt tidigare blogginlägg om detta ämne

Senast uppdaterad 2020-04-15

DFDS Seaways


DFDS Seaways är en del av DFDS, ett enormt frakt- och logistikföretag med huvudkontor i Danmark. DFDS Seaways driver många passagerar- och lastfärjor över hela Östersjön, Nordsjön och Engelska kanalen.

Logotyp för DFDS Seaways

Läs mer

Eckerö Line


Eckerö Line (inte att förväxla med Eckerölinjen) är ett Helsingforsbaserat färjebolag som erbjuder en enda färja, M / S Finlandia, mellan Helsingfors och Tallinn. Trots den relativt lilla storleken på Eckerö Line är den fortfarande en konsekvent och prisvärd förbindelse mellan Helsingfors och Tallinn. Eckerö Line driver också Finbo Cargo, en endast färja (eller passagerare med fordon) mellan Helsingfors (Vuosaari) hamn och Tallinn (Muuga) hamn.

Logotyp för Eckerö Line

Läs mer

Eckerö Linjen


Eckerö Linjen (inte att förväxla med Eckerö Line) är ett Ålandsbaserat färjebolag som erbjuder en enda färja mellan Eckerö (Åland) och Grisslehamn (Sverige).

Logotyp för Eckerö Linjen

Läs mer

Finnlines


Finnlines är ett Helsingforsbaserat färjeföretag och det enda företaget som förbinder Helsingfors med Tyskland (Lübeck eller Travemünde) med färja. Finnlines erbjuder också förbindelser mellan Tyskland och Sverige (Malmö) samt Sverige (Stockholm) till Finland (Nådendal eller Åbo). Finnlines är en del av den italienska Grimaldi-gruppen.

Logotyp för Finnlines

Läs mer

St. Peter Line


St. Peter Line trafikerar en cirkulär rutt genom Östersjön, som främst förbinder Finland (Helsingfors) med Ryssland (Sankt Petersburg) och är ett av få alternativ för "visumfri" tillgång (72 timmar) till Ryssland från Europa.

Logotyp för St. Peter Line

Läs mer

Stena Line


Stena Line är en stor färjerederi i norra Europa. De erbjuder färjor mellan de brittiska öarna, fastlandet och Skandinavien. I Östersjön erbjuder Stena Line rutter mellan Lettland, Sverige, Polen, Tyskland och Danmark.

Logotyp för Stena Line

Läs mer

TT-Line


TT-Line är en stor aktör i södra Östersjön och förbinder Tyskland med Polen, Litauen och Sverige vid höga frekvenser.

Logotyp för TT-Line

Läs mer

Tallink Silja


Tallink Silja är ett Tallinn-baserat färjebolag och en av de största färjerederierna i Östersjön. De har en modern fartygsflotta och förbinder mestadels öst-baltiska destinationer, dvs. Sverige, Finland, Ålandsöarna, Estland, Lettland etc.

Logotyp för Tallink Silja

Läs mer

Viking Line


Viking Line är ett finskt färjebolag och en av de största operatörerna i Östersjön. Viking Line har en flotta med moderna fartyg och kör rutter mellan Sverige, Åland, Estland och Finland.

Logotyp för Viking Line

Läs mer

Wasaline


Wasaline driver världens nordligaste passagerarfärja som förbinder Finlands Vasa med Umeå i Sverige. De erbjuder ett unikt urval ombord jämfört med andra baltiska färjerederier och kan vara ett bra val som förbinder centrala Finland med Sverige.

Logotyp för Wasaline

Läs mer

Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer