Tallink-Silja färja ombord på Rapid Antigen Covid Testing

Senast uppdaterad


Visste du att det är möjligt att få ett snabbt covid-antigentest ombord på många Tallink-Silja-färjor, som är giltigt för inresa till Finland? Från december 2021 krävs ett negativt antigen för att komma in i Finland, trots din vaccinationsstatus. Om du har ett snävt schema kan det vara ganska irriterande att försöka hitta ett antigentest i Tallinn1, och det är mycket bekvämare att ha det på din resa till Helsingfors ombord på en färja.

Testning ombord är tillgänglig på de flesta färjeavgångar från Helsingfors till Tallinn
Testning ombord är tillgänglig på de flesta färjeavgångar från Helsingfors till Tallinn

Hur får man ett antigen eller PCR-test i Tallinn?

Om du ska ta en färja till Finland rekommenderar vi till 100 % att du gör testet ombord på färjan. Kostnaden är 39 euro (med kontanter eller kort), betalas på själva färjan, eller köps i förväg. Det är också möjligt att göra antigentestet i Tallinns hamn, men det rekommenderas inte fullt ut eftersom du måste komma tidigare och vänta på resultatet. Om du tar färjan måste du ändå vänta där 2-3 timmar och du behöver inte gå ur vägen.

På en nyligen resa ombord på Tallink-Siljas Star-färja fick vi ett antigentest ombord och dokumenterar vår erfarenhet här.

 1. Gå till infodisken på färjan, den ligger vanligtvis på huvuddäck. På Tallinks Star-färja ligger den på däck 7. Be om att få betala för ett antigen covid-test. Du måste betala 39 euro och får ett betalningskvitto.
 2. Gå till det provisoriska laboratoriet ombord och ge arbetarna där ditt betalningskvitto. Det finns bara vissa tider som laboratoriet arbetar på varje färjetur, så kontrollera därefter.
  Enkelt men effektivt laboratorium ombord.
  Enkelt men effektivt laboratorium ombord.
 3. De kommer att ge dig en liten vitbok där du skriver dina kontaktuppgifter. Du kan välja att få intyget i papperskopia eller elektronisk kopia. Du måste visa en giltig identitetshandling vid denna tidpunkt.
  Några instruktioner för covid-testlaboratoriet ombord med Tallink-Silja.
  Några instruktioner för covid-testlaboratoriet ombord med Tallink-Silja.
 4. Vänta tills de ringer dig och tar ditt prov från din näsa.
 5. Kom tillbaka om cirka 45 minuter för att få ditt testresultat.

Testresultatet är giltigt för att ta dig till Finland (förutsatt att resultatet är negativt!). Om du har ett positivt covid-resultat, ja, vi vet inte vad som händer med dig.

Snabbt resultat av antigentest från Tallink-Silja-färjan ombord.
Snabbt resultat av antigentest från Tallink-Silja-färjan ombord.

1: Vi hade en hemsk tid i Tallinn med att beställa covid PCR-tester från företaget Confido eftersom:

 • De flesta av deras laboratorier vid denna tidpunkt var fulla, och man var tvungen att boka en specifik tid på en specifik plats i Tallinn
 • Vi blev lovade resultat inom 24 timmar, men de kom efter det
 • Deras support mailar dig inte tillbaka
Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer