Snabbaste färjan mellan Tyskland och Sverige

Senast uppdaterad


Det finns många färjor som förbinder Tyskland med Sverige, med de mest populära linjerna mellan Rostock och Trelleborg, och Lübeck och Malmö. Det finns också en längre färjelinje från Kiel till Göteborg. Tänk också på att det finns många färjor som förbinder Danmark med Sverige, vilket också kan övervägas. I det här inlägget utforskar vi alla alternativ och bestämmer vilken färja som är snabbast mellan Tyskland och Sverige.

Färjekarta från Tyskland till Sverige
Färjekarta från Tyskland till Sverige

De främsta färjeoperatörerna mellan Tyskland och Sverige är Stena Line, Finnlines och TT-Line. Upplevelsen ombord kan variera mycket beroende på den specifika rutten, tid på året och fartyg.

En översikt över färjelinjerna mellan Tyskland och Sverige visas nedan.

Rutt Beskrivning Bokningsinfo
Rostock ↔ Trelleborg En av de mest populära rutterna mellan Tyskland och Sverige. Det finns många tjänster mellan Stena Line och TT-Line dag- och nattetid. Klicka för bokningsinformation
Kiel ↔ Göteborg Nischväg som förbinder Kiel med Sveriges näst största stad. Stena Line trafikerar denna rutt med en daglig övernattningsfärja. Under högtrafik kan en andra färja läggas till rutten, vilket ger två avgångar per dag i varje riktning. Klicka för bokningsinformation
Lübeck ↔ Malmö Finnlines förbinder Lübeck (Travemünde hamn) med Malmö, med 2-3 avgångar per dag i varje riktning. Den här rutten är väldigt inriktad på frakt- och lastbilschaufförer, även om vanliga pendlare också är välkomna. Malmö ligger på andra sidan Öresundsbron från Köpenhamn. Klicka för bokningsinformation
Lübeck ↔ Trelleborg Betjänas av TT-Line med flera dagliga avgångar. Klicka för bokningsinformation

Den snabbaste färjan från Tyskland till Sverige: Rostock-Trelleborg

Den snabbaste färjan mellan Tyskland och Sverige går för närvarande från Rostock till Trelleborg. Två färjeoperatörer, Stena Line och TT-Line, erbjuder flera avgångar varje dag. Eftersom varaktigheten endast är 6-7 timmar är detta den klart snabbaste färjeförbindelsen mellan Tyskland och Sverige. Om du tar en övernattningsfärja, överväg ett av de andra alternativen nedan, eftersom det kan vara bekvämare att ta en lite längre färja, så att du kan få en hel natts sömn.

Varaktighet 6-7 timmar
Seglingar per dag 5+
Hamn i Rostock Rostock färjeterminal
Hamn i Trelleborg Trelleborgs färjeterminal
Färjekarta från Rostock till Trelleborg
Färjekarta från Rostock till Trelleborg

Alternativ 1: Stena Line

Du kommer att betjänas av färjorna Mecklenburg-Vorpommern och Skåne. Att ta sig till hamnen i Rostock är ganska enkelt med kollektivtrafik. Trelleborgs hamn ligger på gångavstånd från centrum.

Alternativ 2: TT-Line

TT-Line trafikerar även samma sträcka mellan Rostock och Trelleborg, ibland i samarbete med Stena Line.

Alternativt alternativ: Kiel till Göteborg

Färjekarta från Kiel till Göteborg
Färjekarta från Kiel till Göteborg

En längre alternativ färja går mellan Kiel och Göteborg. Denna färja kan vara fördelaktig om du vill åka till Göteborg, eller om du vill ta en längre färja så att du kan få en hel natts sömn. Färjan trafikeras av Stena Line och tar över 14 timmar. Färjan avgår från Schwedenkai-terminalen i Kiel och ankommer till Tysklandsterminalen i Göteborg.

Varaktighet 14 timmar 30 minuter
Seglingar per dag 1-2
Hamn i Kiel Kiel Schwedenkais färjeterminal
Hamn i Göteborg Göteborg Tysklandsterminalen färjeterminal

Alternativt alternativ: Lübeck/Travemünde till Malmö

Färjekarta från Lübeck till Malmö
Färjekarta från Lübeck till Malmö

Ett bra alternativ till färjan Rostock-Trelleborg är mellan Lübeck och Malmö. Färjan varar mellan 9 och 10 timmar, vilket ger dig mer tid att sova. Dessutom ligger Malmö på andra sidan Öresundsbron från Köpenhamn, så du kan enkelt ta dig till Köpenhamn från Malmö. Färjan trafikeras av Finnlines och det går 2-3 avgångar per dag.

Varaktighet 9-10 timmar
Seglingar per dag 2-3
Hamn i Lübeck Lübeck (Travemünde) hamn, Skandinavienkai Terminal
Hamn i Malmö Malmö hamn

Alternativt alternativ: Lübeck/Travemünde till Trelleborg

Färjekarta från Lübeck till Trelleborg
Färjekarta från Lübeck till Trelleborg

Ett sista alternativ är mellan Lübeck och Trelleborg. Denna färja trafikeras av TT-Line och tar 9-10 timmar. Det finns 2-3 avgångar per dag. Denna färja är väldigt lik färjan Lübeck-Malmö, förutom att den anländer till Trelleborg istället för Malmö.

Varaktighet 9-10 timmar
Seglingar per dag 2-3
Hamn i Lübeck Lübeck (Travemünde) hamn, Skandinavienkai Terminal
Hamn i Trelleborg Trelleborgs färjeterminal
Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer