Den snabbaste färjan mellan Tyskland och de baltiska länderna

Senast uppdaterad


Det går ett antal färjor från de baltiska länderna (Litauen, Lettland och Estland) till Tyskland. Dessa färjor är bekväma eftersom de kan spara mycket tid när du reser mellan Tyskland och de baltiska länderna och utanför. Ett antal färjeoperatörer inklusive DFDS Seaways och Stena Line driver färjor mellan Tyskland och städer som Klaipeda och Liepaja i Baltikum. Det är inget värt att det finns fler alternativ om man reser från Sverige till de baltiska länderna.

Alternativ 1: Färja från Tyskland till LitauenBörja boka

Karta över Kiel-Klaipeda färjerutt.
Karta över Kiel-Klaipeda färjerutt.

DFDS Seaways driver en daglig färja mellan Kiel (Tyskland) till Klaipeda (Litauen). DFDS trafikerar en färja i varje riktning varje dag. Färjan avgår sent på kvällen och anländer cirka 20 timmar senare. Detta kan anses vara det snabbaste färjealternativet mellan Tyskland och de baltiska länderna.

Varaktighet 20-21 timmar
Seglingar per dag 1
Från Kiel Schwedenkais färjeterminal
Till Centrala Klaipeda färjeterminal

Alternativ 2: Färja från Tyskland till LettlandBörja boka

Karta över Lübeck-Liepaja färjerutt.
Karta över Lübeck-Liepaja färjerutt.

Stena Line erbjuder en färja en gång om dagen mellan Lübeck (Travemünde hamn) och Liepaja (Lettland). Eftersom Lettland ligger längre från Tyskland än Litauen, är färjan något längre på cirka 22 timmar. Tänk på att du kommer att sova över natten ombord, så varaktigheten av färjan är inte så lång som den ser ut.

Varaktighet 22 timmar
Seglingar per dag 1
Från Lübeck (Travemünde) hamn, Skandinavienkai Terminal
Till Liepāja färjeterminal

Alternativ 3: Färja från Tyskland till Litauen via TrelleborgBörja boka

Karta över TT-Line Tyskland-Trelleborg-Klapieda färjerutt.
Karta över TT-Line Tyskland-Trelleborg-Klapieda färjerutt.

TT-Line erbjuder flera veckovisa avgångar mellan Tyskland (Rostock och Lübeck/Travemünde) till Klaipeda. De är dock inte de snabbaste seglingarna, eftersom alla seglingar har en mellanlandning i Trelleborg, Sverige. Av den anledningen nämner vi bara färjelinjerna här.

Varaktighet 24-31 timmar
Till Centrala Klaipeda färjeterminal

Bonusalternativ: Färja från Tyskland till FinlandBörja boka

Karta över Finnlines Lübeck-Helsingfors färjerutt.
Karta över Finnlines Lübeck-Helsingfors färjerutt.

Om din slutdestination är Finland, Ryssland eller Estland, kan det vara vettigt att överväga det alternativa färjealternativet från Lübeck (Travemünde hamn) till Helsingfors som drivs av Finnlines. Med en längd på 31 timmar är detta den längsta färjelinjen i Östersjön. Finland är inte ett baltiskt land, men det kan anses vara ett alternativ om du reser från Tyskland.

Varaktighet 31 timmar
Seglingar per dag 1-2
Från Lübeck (Travemünde) hamn, Skandinavienkai Terminal
Till Helsingfors (Vuosaari), Hansa Terminal

Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer