Ny Stena Line-rutt från Hangö till Nynäshamn (Stockholm)

Senast uppdaterad


Translation missing: sv.img_alt

I början av 2022 inledde Stena Line en ny linje mellan Hangö, Finland och Nynäshamn, Sverige. Rutten förbinder båda ländernas huvudstadsregioner med hamnar som inte är lika trafikerade som i Stockholm och Helsingfors, vilket gör det mer bekvämt för förare.

Ett fordon (eller motorcykel) krävs för att boka sträckan Hangö-Nynäshamn. Rutten börjar med dagliga avgångar på kvällen, men om det finns positiv feedback är vi säkra på att Stena Line skulle lägga till fler avgångar. Eftersom denna rutt har fokus på frakt rekommenderar vi att du tittar på linjerna Åbo-Stockholm och Helsingfors-Stockholm om du är intresserad av en mer intressant passagerarupplevelse.

Reseinformation

Från och med hösten 2023 trafikeras rutten mellan Hangö och Nynäshamn av två fartyg: Urd och Stena Gothica. Det finns en enda övernattningsavgång i varje riktning. Resan är bekväma 12-13 timmar, mestadels genom den finska skärgården.

Resans längd 12 timmar
Tripfrekvens En gång dagligen (övernattningsresa)
Färjeoperatör Stena Line
Fartyg Urd och Stena Gothica
M/S Urd - en av färjorna på sträckan från Nynäshamn till Hangö
M/S Urd - en av färjorna på sträckan från Nynäshamn till Hangö

Om Hangö

Hankö ligger cirka 120 km väster om Helsingfors och 150 km öster om Åbo. Hangö ligger på den sydligaste spetsen av Finland. Hangö är en liten stad och är att föredra för fraktverksamhet eftersom alla andra färjor till Finland från Sverige kommer till Åbo eller Helsingfors, som båda är stora städer med mycket trafik.

Om Nynäshamn

Nynäshamn är en stor hamn som ligger 55 km söder om Stockholm. Från Nynäshamn är det lätt att ta sig vidare till södra Sverige, Köpenhamn, Göteborg, Oslo etc. Nynäshamn har fraktfärjeförbindelser till Lettland, Polen och Gotland.

Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer