Färjor mellan Tyskland och Finland

Senast uppdaterad


För närvarande finns det en enda, regelbunden persontrafik mellan Nordtyskland och Finland. Färjan avgår från Lübeck (Travemünde) och anländer till Finland (Helsingfors) cirka 29 timmar senare. Färjeförbindelsen drivs av Finnlines, som också trafikerar ett antal färjor mellan Tyskland, Finland och Sverige.

Helsinki Architecture

Serviceinformation

Från Tyskland avgår färjan varje kväll klockan 3:00 och anländer nästa dag till Finland. I omvänd riktning från Finland till Tyskland avgår färjan kl 17:00 varje kväll och anländer nästa natt till Lübeck (Travemünde). Denna tjänst körs varje dag med få undantag.

Rutt Avresa Ankomst
Lübeck (Travemünde) till Helsingfors 3:00 9: 00/9: 30 (+1 dag)
Helsingfors till Lübeck (Travemünde) 17:00 21:30 (+ 1 dag)

Ombord är det mest bekväma alternativet att boka en stuga för havsnätterna. Finnlines tre fartyg (Finnstar, Finnmaid och Finnlady) har ett brett utbud av boendealternativ för varje budget. Du kan också boka en vilstol för resan, vilket i allmänhet är det billigaste alternativet.

Vid 29 timmar är färjan inte alls den snabbaste förbindelsen mellan Finland och Tyskland. Det är dock bekvämare om du reser med bil. Dessutom om du reser med mycket bagage är denna färja ett bra alternativ eftersom det ofta är billigare än en jämförbar flygning, och du kan ta så mycket bagage som du vill utan att behöva oroa dig för de extra avgifterna. Framför allt är det ett lugnt sätt att korsa Östersjön om du har tid att spendera.

Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer