Ferry Trip Baggage Checklista

Senast uppdaterad


Vill du veta vad du ska packa innan du går ombord på en färja? Här är FerryScan-checklistan. Det finns några viktiga saker att ta med innan du tar din färjetur. Vi går igenom vad du ska komma ihåg:

1) Ta med ditt pass eller giltiga resedokument som ditt körkort eller medborgar-ID. Se till att du har rätt visum redo (du kan behöva gå till en ambassad).

COVID-19 orsakar fortfarande många begränsningar , se till att du har några test eller dokument redo så att du kan komma in smidigt.

2) Ta med lämplig valuta för din resa. Din operatör kommer att berätta vilka betalningar som accepteras, men i allmänhet accepteras Visa, Mastercard och valutan i det avgångs- och ankomstlandet. Ibland kan du till och med byta valutor på fartyget men det kanske inte är den bästa växelkursen.


  • Vi rekommenderar 50 € per passagerare så att du kan äta den läckra allt du kan äta buffé, köpa alkohol eller cigaretter tullfritt om du njuter av det och köpa allt du glömmer i skeppsbutiken. Jag har glömt flasköppnare och tandkräm tidigare men de har ofta mycket mer för din bekvämlighet. Var medveten om att dessa saker är dyrare på färjan, så om du kan köpa den i förväg kommer du att spara lite pengar

3) Om du tar en bil, ta med ditt fordons registrering och körkort, och glöm inte ett internationellt förartillstånd om du träffar polisen på din vidare resa. Vissa länder kan kräva en tulldeposition som kan vara ganska stor, så glöm inte att kontrollera gränsförfarandena för det land du går in. Se också till att du lagligen får köra i destinationslandet!

4) Glöm inte att du måste sova! Det är troligt att du får en mycket lång dag att se sevärdheterna när du anländer så se till att du är redo att sova. Jag skulle rekommendera öronproppar för alla överexcitativa berusade grannar och en ögonmask om du har en stuga med ett fönster. Om saker blir dåliga, fråga din granne artigt om de kan festa någon annanstans eller få fartygets personal inblandad.


Gör en lista!

Vår lista innehåller:

Tandkräm Pass
Tandborste Fotokopior av pass och visum om du tappar ditt pass
Schampo Körkort med IDP (International Driver's Permit) vid behov
Hårbalsam Betalkort (ringa banken innan du reser utomlands)
Hårtork Kontanter - euro eller lokal valuta
Tvål eller kroppstvätt Kläder
Proppar Vatten (eller pengar för vatten)
Ögonmask Mat (eller pengar för mat)
Underhållning - Böcker, iPad, bärbar dator, musik eller podcasts Tryckta biljetter + information om vidare resa för enkel gränsövergång

Håll kontaktnumret för en färjeleverantör tryckt på din biljett eller FerryScan i din telefon / plånbok för sista minuten frågor!

Vi hoppas att detta hjälper dig att komma ihåg viktiga saker som du annars har glömt. Var noga med att komma tillbaka till den här sidan för att se till att du inte glömde grunderna och meddela oss om vi har glömt något på [email protected].

Tack och glad segling!

Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer