Tallinns färjehamnar och terminaler

Senast uppdaterad


Tallinn är ett viktigt nav för passagerarfärjetrafiken i Östersjön. Många färjor trafikerar från Tallinn, inklusive Eckerö Line, St Peter Line, Tallink Silja och Viking Line. Dessutom besöker många kryssningsfartyg Tallinn varje år. Jämfört med Helsingfors eller Stockholm är Tallinn en mindre stad och dess passagerarfärjehamnar ligger nära stadens centrum. Färjor är en viktig del av Tallinns ekonomi och vardag för många människor.

Hur många färjehamnar finns det i Tallinn?

För passagerar- och fordonsfärjetrafik finns det tre viktiga hamnar i och runt Tallinn: Gamla stadshamnen, Muugas hamn och Paldiski. Hamnen i Paldiski ligger inte precis i Tallinn men vi kommer att ta med den eftersom den är nära sammanlänkad.

Paldiskis hamn ligger cirka 45 km väster om Tallinn, medan Muuga ligger cirka 16 km österut.
Paldiskis hamn ligger cirka 45 km väster om Tallinn, medan Muuga ligger cirka 16 km österut.

Tallinns gamla stadshamn

Tallinns gamla stadshamn har två terminaler för färjepassagerare, Terminal-A och Terminal-D. Om du anländer från Helsingfors, Stockholm eller Sankt Petersburg kommer din färja sannolikt att anlända och avgå från Gamla stadshamnen.

Gamla stadshamnen - Terminal-A

Terminal-A har Viking Line-färjor från Helsingfors, Eckerö Line (Finlandia) från Helsingfors, samt St. Peter Line från Sankt Petersburg. Observera att St. Peter Line har varit ur drift sedan covid började.

Gamla stadshamnen - Terminal-D

Terminal-D har alla Tallink-Silja-fartyg. Tallink är för närvarande den största färjeoperatören i Tallinn och har färjor till Helsingfors och Stockholm från Gamla stadshamnen.

Hur nära är Tallinns gamla stadshamn till centrum och gamla stan?

Old City Harbour ligger cirka 1 km från gamla stan och centrum. Det tar 15-20 minuter att gå från Gamla stadshamnen till gamla stan eller centrum. Om du har många väskor, eller om du inte vill gå, finns det allmänna bussar tillgängliga som stannar utanför varje terminal. Det finns också många taxibilar tillgängliga. Proffstips: taxiappar som Bolt och Uber fungerar också i Tallinn.

Hur långt är det från Terminal-D till Terminal-A i Tallinn?

Du kan korsa från Terminal-A till Terminal-D på cirka 10 minuters promenad.

Hur långt är det från Old City Harbour till flygplatsen i Tallinn?

Tallinns flygplats (TLL) ligger cirka 6 km från Old City Harbor. Taxi är bäst, men du kan också ta en direkt spårvagn från terminal D till flygplatsen.

I Tallinn är Old City Harbour Terminal-D och Terminal-A båda 15-20 minuter till fots från stadens centrum.
I Tallinn är Old City Harbour Terminal-D och Terminal-A båda 15-20 minuter till fots från stadens centrum.

Muuga hamn

Tallinns Muuga-hamn är en lasthamn som ligger cirka 16 km (10 miles) från Tallinns centrum. Det går färjor till Helsingfors (Vuosaari hamn) som trafikeras av Tallink-Silja (Sea Wind) och Eckerö Line (Finbo Cargo). Dessa färjor är endast tillgängliga för passagerare som reser med fordon (till fots inte tillåtna). Vi rekommenderar ofta dessa färjor till dem som reser med fordon eller lastbilschaufförer, eftersom de undviker Tallinns och Helsingfors livliga stadskärnor.

Muugas hamn ligger cirka 16 km från Tallinns centrum.
Muugas hamn ligger cirka 16 km från Tallinns centrum.
Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer